POTREBNE NAMIRNICE:
– 400 g
smrznutog spanaća
– 2 kašike brašna
– 1/2 kašičice belog luka u prahu
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– 1 šolja mleka
– 600 g ćuretine (belo meso)
– 5 kašika maslinovog ulja
– 1 kesica krem supe od pečuraka
– 2 kašike brašna
– 1/2 kašičice belog luka u prahu
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– 1 šolja mleka
– 600 g ćuretine (belo meso)
– 5 kašika maslinovog ulja
– 1 kesica krem supe od pečuraka
PRIPREMA:
Spanać
otopiti i staviti na 3 kašike maslinovog ulja da se proprži, dodati brašno,
promešati i naliti mleko da se dobije redja masa. Ako je potrebno povećati
količinu mleka. Začiniti belim lukom i suvim biljnim začinom. Poklopiti i
krčkati na tihoj vatri da se jelo zgusne i postane kašasto.
U isto vreme u
drugoj šerpi zagrejati ostatak ulja i staviti meso isečeno na manje komade da
se malo proprži da požuti, dodati malo vode i poklopljeno dinstati dok ne
omekša. U činijici izmešati smesu za krem supu sa pola čaše vode i gotovo meso
preliti. Ostaviti da baci ključ da bi se sastojci sjedinili.
Na sredinu plitkog
tanjira staviti spanać, okolo dodati meso sa saftom i poslužiti toplo kao
glavno jelo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.