Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je
Jelo se
sastoji iz tri dela ali se brzo sprema, jer ja i inače gledam da svako jelo
koje spremam ne potrošim mnogo vremena za njegovo spremanje. Inače tvorac recepta je bio moj sin.
POTREBNE NAMIRNICE:
Za ćureće medaljone:
– 400 g ćurećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 3 komada jaja
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 50 g prezle
– 1/2 veze mirodjije
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 glavica crnog luka
– 3 komada jaja
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 50 g prezle
– 1/2 veze mirodjije
– 2 kašike maslinovog ulja
Za prilog:
– 4 šoljice pirinča
– 1 mala glavica crnog luka
– 400 g šampinjona
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 4 kašike maslinovog ulja
– prstohvat bibera i origana
– pola veze mirodjije
– 1 mala glavica crnog luka
– 400 g šampinjona
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 4 kašike maslinovog ulja
– prstohvat bibera i origana
– pola veze mirodjije
Za sos:
– 2 kašike dižon senfa
– 2 kašike maslinovog ulja
– 4 kašike brašna
– čaša do dve vode
– 2 dl kisele pavlake
– prstohvat soli
– 2 kašike maslinovog ulja
– 4 kašike brašna
– čaša do dve vode
– 2 dl kisele pavlake
– prstohvat soli
MEDALJONI |
PRILOG OD PEČURKI |
SOS OD SENFA |
PRIPREMA:
Za medaljone
potrebno je meso samleti u blenderu i dodati ostale sastojke i sve to lepo
rukama umesiti. Ako je masa vodena dodati još malo prezli jer ne sme da se lepi
za ruke. Doduše ja koristim 2 kašike za pravljenje medaljona, jednom zahvatam
masu a drugom je prebacim u tepsiju. Znači kada se masa napravi praviti
medaljone i stavljati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Na ovaj način
čuvate pleh od prljanja a i ne zalepe se za pleh.
Dok se meso peče napravite prilog.
Luk izrendajte ili usitnite u blenderu i na ulju
ga malo propržite, dodajte šampinjone isečene na četvrtine i kada se malo
proprže dodajte pirinač, i njega malo propržite, nalite vodu da prelije
pirinač, začinite i ostavite da prokuva, tada smanjite vatru, kuvajte pirinač
još desetak minuta. Isključite ringlu i poklopljeno jelo ostavite da pokupi
višak tečnosti.
Sada
napravite sos i to zagrejte ulje, dodajte senf i malo ga propržite. zatim
dodajte brašno i kada se proprži dodajte vodu, pazite da ne bude previše vode
jer sos mora da bude srednje gustine. Kuvajte ga desetak minuta da se brašno
skuva, sklonite sa vatre i dodajte kiselu pavlaku. Dobro promešajte da se sve
sjedini.
Služiti tako
što na tanjir stavite prilog od pirinča i šampinjona, zatim 2 ćureća medaljona
i na kraju prelite sosom od senfa.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.