POTREBNE
NAMIRNICE:
Za testo:
-
1/3
kvasca
-
1
kašičica šećera
-
2
kašičice morske soli
-
2
kašike maslinovog ulja
-
200
ml kefira
-
300
g brašna
-
1
kašičica origana
-
- ½
kašičice belog luka ugranulama
Za fil:
-
200
g sira u kocki
-
4
komada jaja
-
100
g pileće šunke
PARIPREMA:
U dublju posudu
staviti kvasac, šećer, morsku so, maslinovo ulje, kefir i brašno.
Zamesiti testo
žicom ili mikserom, nastavci za testo. Testo treba da bude retko.
Posebno pomešati
jaja, izdrobljen sir i iseckanu šunku, origano i beli luk u granulama i to dodati u testo i promešati.
Izliti smesu u
tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Ostaviti testo da
kisne sve dok se na testu ne pojave balončići. Ovo vrenje može da bude 30
minuta a možda i duže što zavisi od toplote u prostoriji.
Zagrejte rernu na
200 C stepeni i stavite smesu da se peče.
Kada porumeni
smanjiti temperaturu na 180C stepeni. Peći dok se testo ne odvoji od papira,
oko 40 minuta a sve opet zavisi od vaše rerne.
Izvaditi tepsiju
iz rerne, pokriti i ostaviti da se testo prohladi.
Seći na kocke i
poslužiti uz kefir, jogurt ili sok od paradajza.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.