Ovo su jednostavne kiflice i lako se prave, probajte i uverićete se. Moji ih obožavaju
POTREBNE NAMIRNICE:
– 500 g kora za pitu
– 350 g sira
– 4 komada jaja
– 3 kašike maslinovog ulja
– malo mleka ili jogurta
– 1 pakovanje viršli
– malo senfa
– so po potrebi
– susam i lan za posipanje
PRIPREMA:
Viršle iseći
kroz sredinu na 2 dela pa onda na 4 dela da se dobiju od jedne viršle 8 malih
štapića.
Kore preseći na 4 trake širine oko 10 cm.
U posebnoj posudi
izdrobiti sir, dodati jaja, ulje, so po potrebi, mleko ili jogurt da se dobije
malo redja masa.
Sada svaku traku od kora namazati filom od sira, staviti u
sredinu viršlu prethodno namazanu senfom, preklopiti strane kao kod sarme i
urolati.
Praviti kiflice sve dok ima fila, ostaviti malo fila za
premazivanje.
Napravljene kiflice redjati u pleh od rerne obložem papirom za pečenje.
U
ostatak fila dodati 2 kašike maslinovog ulja i premazati kiflice.
Deo kiflica
posuti susamom a deo lanom.
Staviti da se peku u zagrejanoj rerni na 200″C i
peći dok ne porumene.
Pečene izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti da se
prohlade.
Služiti tople, mada su dobre i kada se ohlade.
Savet: Višak kora možete da zamotate i ostavite za drugi put.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.