POTREBNE NAMIRNICE:
-
1 pakovanje testenine u obliku spirala
-
4 komada jaja
-
400 g tikvice rendane
-
500 ml kefira
-
50 ml maslinovog ulja
-
1 kašičica kurkume
-
1-2 kašičice morske soli
-
4 +1 kašika susama
-
malo vlašca krupno seckanog
-
1 kašičica belog luka u granulama
-
čeri paradajz
PRIPREMA:
U vatrostalnu činiju u kojoj će se i peći
testenina izlomite jaja, dodajte začine i umutite viljuškom.
Dodajte maslinovo ulje i kefir i sve promešajte.
Izručite u ovu smesu sirovu testeninu spiralice i
promešajte da se sve pokvase.
Očistite i izrendajte tikvicu i dodajte u
pripremljenu testeninu. Ako je potrebno dodajte još kefira i promešajte, jer
treba da ih kefir prekrije.
Pospite susamom i stavite u rernu na 200C stepeni
da se peče.
Kada uvri tečnost i testenina porumeni gotova je.
Izvadite je iz rerne i pospite vlašcem.
Servirajte toplo uz čeri paradajz i dodatno
pospite susamom i vlašcem.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.