Tema su dunje za oktobar a vezano za kuvarigricu
Domaćića ovog meseca je Kristina, sa bloga Domaćica za vas . Odlučila sam da se ponovo pridružim mojim receptom DŽEM OD DUNJA.
Moje dunje su bile malo crvljive ali su iz našeg voćnjaka i nisu prskane, tako da znam da su bezbedne za upotrebu.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 2 kg dunja
- 400 g žutog šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- sok od limuna ili prstohvat limuntusa
- voda
PRIPREMA:
Dunje oprati, obrisati i očistiti od kore i sredine.
Dunje ponovo oprati i iseći ih na kockice. Naliti vode da ogreznu i kuvati da omekšaju. Dodati šećer i nastaviti sa kuvanjem svo vreme mešajući.
Kada dunje počnu da se pretvaraju u kašu dodati vanilin šećer i limunov sok.
Džem od dunja sipati onako vruć u tegle, zatvoriti metalnim poklopcem.
Tegle okrenuti naopačke i ostaviti tako da se ohlade.
Ohladjene tegle okrenuti i odložiti u ostavu.
Koristiti kao namaz na hleb, za kolače, kiflice ...
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.