POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 kg sitnog čeri paradajza
- 500 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- limunov sok ili prstohvat limuntusa
- 2 lista rozetle
- 1,5 dcl vode
PRIPREMA:
Čeri paradajz očistiti od peteljki, oprati i osušiti.
U odgovarajuću posudu staviti šećer i vodu i staviti na ringlu da prokuva nekoliko minuta i šećer se otopi.
Dodati ceo čeri paradajz u šećerni sirup i kuvati kratko da se paradajz skuva a da se ne raskuva već ostane ceo. Dodati vanilin šećer, limun sok ili limuntus i oprane i osušene listove rozetle.
Skinuti penu ako je ima i sipati vruće slatko u tegle. Zatvoriti metalnim poklopcem i okrenuti tegle na poklopac. Ostaviti tako da se ohladi i onda tegle vratiti u prvobitan položaj.
Na ovaj način u tegli se stvori vakum tako da nije potrebno dodavati konzervans da bi se slatko održalo.
Čeri paradajz neljuštim jer volim da se oseti njegova ljuska. Meni je tako lepše a vi ako nevolite ljusku oljuštite paradajz tako što ga kratko poparite vrućom vodom i to ne sve odjednom već pomalo.
Odložiti tegle u špajz.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.