POTREBNE
NAMIRNICE:
-
1
glavica crnog luka
-
1
manja tikvica
-
1
žuta paprika sveža
-
2
manje cvekle
-
5
manjih paradajza
-
1
vezica mirodjije
-
1
kašika sušenog povrća mlevenog
-
2
kašike maslinovog ulja
-
morska
so i biber po ukusu
-
2
komada juneće kocke za supu
-
1
dimljeno pileće belo meso
-
1
kašičica origana
-
½
vezice peršunovog lista
-
1
kašika gustina
-
1
pakovanje makarona grkljančića
PRIPREMA:
U odgovarajuću
šerpu staviti maslinovo ulje iseckanu glavicu crnog luka, tikvicu isečenju na
kockice, papriku isečenu na štapiće, cvekla na polovine, celi paradajz
oljušten, mirodjiju krupno seckanu, kocku za supu, sušeno povrće i to sve malo
prodinstati da pusti sokove.
Dodati dimljenu
piletinu isečenu na manje komadiće, origano i malo vode da ogrezne. Poklopiti i
dinstati da povrće omekša a da se ne raspadne.
Na kraju začiniti
po ukusu solju i biberom, dodati razmućeni gustin sa malo vode, pola slatke pavlake
i pustiti da još parminuta kuva da se svi ukusi
povežu.
Posebno skuvati
grkljančiće po uputstvu sa kesice ili onako kako inače ih kuvate. Ocedite od
vode.
Servirajte kao
glavno jelo obarene grkljančiće sa varivom od povrća.
Savet: u mom
slučaju sam koristila grkljančiće a vi
možete da upotrebite pire krompir ili po želji.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.