POTREBNI
SASTOJCI:
Za koru:
-
5
komada jaja
-
5
kašika šećera
-
6
kašika brašna
-
1
kašika ulja
-
3
kašike nemlevenog maka
Za fil:
-
250
ml slatke pavlake
-
100 g
braon euro krema
-
6
kašika džema od kajsije
I još je
potrebno:
-
100 g
bele čokolade
PRIPREMA:
U dublju posudu
izlomiti jaja i dodati šećer. Mikserom umutiti jaja da budu penasta. Dodati
ulje i brašno i lagano promešati. Veći deo smese za testo sipati u plitki pleh
od rerne obložen papirom za pečenje. U ostatak testa dodati mak i kašikom
sipati smesu sa makom u četri reda popreko. Koru peći na 180C stepeni desetak
minuta. Dobićete šarenu koru koja kada se ispeče urolajte zajedno sa papirom za
pečenje. Kada se kora ohladi otvorite je i lagano skinite papir.
Za fil umutite
slatku pavlaku i dodajte eurokrem i promešajte da se lepo sjedini.
Koru odmotajte i
namažite džemom od kajsija zatim delom fila sa eurokremom. Ponovo koru
zamotajte u rolat i namažite i spolja istim kremom.
Belu čokoladu
otopite na pari kašičicom našarajte rolat.
Ostavite da se
ohladi, seći na parčiće i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.