Slučajno sam naišla na makarone pravljenje od 100% kukuruznog brašna sa dodatkom bundevinih semenki. Pošto sam na bezglutenskoj ishrani, a volim makarone u svim oblicima a ove nisu sadržale dodatak nijednog brašna a i cena im je pristojna, odlučila sam da ih isprobam. Da ne bi bilo onako bezlično samo sa sirom odlučila sam se za dodatak da budu tikvice iz rerne.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 pakovanje makarona od kukuruznog brašna i bundevinih semenki
- 300 g sitnog sira
- 3 kašike vrhom pune kisele pavlake
- po ukusu belog luka
- po ukusu origana
- 2 srednje tikvice
- 2 kašike ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- po ukusu morske soli
- pola veze sveže mirodjije ili suve
- po potrebi maslinovo ulje
- 1 šaka vlašca krupno seckanog
- 1 kašika kurkume
PRIPREMA:
Tikvice očistiti i iseći na krugove debljine do 1 cm. Staviti u dublju posudu dodati začine morsku so, beli luk u granulama, kurkumu, začin od sušenog povrća, mirodjiju, 2 do 3 kašike maslinovog ulja. Sve dobro protresti da se začini pomešaju i oblože tikvice.
Uzeti pleh od rerne i staviti papir za pečenje. Poslagati kolutove tikvica prvo veće a onda izmedju manje i staviti u zagrejanu rernu na 200C stepeni uz ventilator, ako vaša rerna ima, i peći da omekšaju i dobiju lepu boju.
Pošto se u rerni sa ventilatorom one ujedno i suše, nije potrebno okretati ih.
Kada omekšaju i porumene izvaditi iz rerne da se malo prohlade.
Dok se tikvice peku pripremiti makarone po uputstvu sa kesice. U mom slučaju sam upotrebila samo pola kese jer uz dodatak tikvica i sira bilo je čak i previše za 2 obroka. Na kesici za makarone piše da se isperu posle kuvanja ali ja to nisam uradila, samo sam ih ocedila.
Za pripremu makarona sam upotrebila istu posudu u kojoj su bile tikvice sa začinima. Dodala sam sir, kiselu pavlaku i kuvane makarone i promešala.
U sve to sam ubacila tikvice i lagano promešala.
Servirala sam toplo uz dodatak vlašca i salate od paradajza, kao glavno jelo, mada može da se jede i hladno kao hladno predjelo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.