POTREBNI SASTOJCI:
ZA KORU:
-
2
komada jaja
-
1
šolja šećera
-
1
šolja mleka
-
½
šolje ulja
-
1,5
šolja brašna
-
1
šolja maka nemlevnog
-
1
kesica praška za pecivo
-
1
kesica vanilin šećera
ZA FIL:
-
½ l
mleka
-
2
kesice praha pudinga od vanile
-
½ margarina za filove
-
8
kašika šećera
-
2
kesice vanilin šećera
ZA GLAZURU:
-
100 g
crne čokolade
-
3
kašike mleka
-
1
kašika ulja
JOŠ JE POTREBNO:
-
6
kašika džema od kajsije
-
50 g
bele čokolade
PRIPREMA:
U dublju posudu
izlomiti jaja i dodati šećer i vanilin šećer. Mutiti mikserom da jaja postanu
penasta.
Postepeno dodati
mleko i mutiti.
U penastu masu
umešati ulje, brašno, mak i prašak za pecivo.
Sve dobro
sjediniti i sipati u pravougaoni pleh obložen paprirom za pečenje.
Staviti u
zagrejanu rernu na 200C stepeni da se peče.
Kada kolač
porumeni i odvoji se od ivica kolač je gotov. Kolač izvadite iz rerne, pokrite
i ostavite da se ohladi.
Ohladjen kolač
odvojite od papira i presecite vodoravno da dobijete 2 kore.
Dok se kolač peko
i hladio napravite fil.
U odgovarajuću
šerpu sipati mleko, par kašika odvojiti da bi razmutili prah za puding, dodati
šećer, vanilin šećer i staviti na ringlu
da se greje. U vruće mleko sipati razmućen puding i kuvajte da se zgusne svo
vreme mešajući žicom da ne bi zagorelo. U vruć puding dodajte margarin i
promešajte mikserom da se otopi margarin i sve sjedini u fini krem.
Krem premažite
preko prve kore, stavite drugu koru.
Sve premažite
džemom od kajsija i prelijte glazurom od crne čokolade koju ste napravili tako
što ste otopili na tihoj vatri čokoladu, ulje i mleko da se dobije glatka
smesa.
Preko našarajte
otopljenom belom čokoladom.
Ostavite na hladnom da se ohladi, seći na kocke i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.