Sneško domaćica Facebook

четвртак, 16. јул 2015.

PRŽENA PAPRIKA U SOSU OD PARADAJZA














POTREBNI SASTOJCI:


-  10 komada zelene paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 4 manja paradajza
- 1 vezica peršunovog lista
- 4 čena belog luka
- 1 dcl soka od paradajza









PRIPREMA:



Papriku oprati i obrisati. U dublji tiganj staviti maslinovo ulje i dodati papriku celu i so, samo je na par mesta izbušite viljuškom, jer se paprika prilikom zagrevanja naduje pa hoće da pukne.
Stavite tiganj sa paprikom na umerenu temperaturu i propržite papriku sa svih strana da porumeni.
Dodati beli luk sitno iseckan, paradajz oljušten i isečen na četvrtine i peršunov list krupno sečen.
Krčkajte na umerenoj temperaturi, povremeno samo protresite tiganj, nemojte da mešate da se paprika ne bi raspala, dok se paradajz ne raskuva. 
Na kraju dodajte sok od paradajza i pustite da još malo dinsta da se sokovi povežu.
Servirajte toplo kao glavno jelo uz dodatke po želji. Ovaj put nisam ništa dodavala kao prilog jeli smo samo papriku.



















Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.