Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je
POTREBNE NAMIRNICE:
- 2 komada plavog paradajza srednje veličine
- 300 g mlevene junetine
- 2 glavice crnog luka
- 2 paprike sveže crvene
- 3 komada jaja
- suvi biljni začin
- so, biber
- beli luk svež ili u granulama
- 150 g belog sira
- 2 kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
Plavi paradajz očistite, isecite na kockice i posolite da pusti vodu.
Jednu glavicu luka isecite na kockice i propržite, u tiganju, sa mesom da meso promeni boju.
U drugom tiganju, sa polovinom količine maslinovog ulja propržite drugu glavicu luka seckanu na rebarca, plavi paradajz i crvenu papriku sečenu na štapiće. Kada omekša začiniti po ukusu.
Uzeti vatrostalnu činiju i podmazati je ostatkom maslinovog ulja i stavite polovinu smese od luka, plavog paradajza i paprike. Preko rasporedite prodinstano mleveno meso.
U posebnoj posudi izlomiti jaja i umutiti. Preliti povrće i meso i lepo poravnati. Preko izmrviti sir.
Staviti u rernu da se zapeče na 200 C stepeni. Kada porumeni izvaditi iz rerne i kada se malo prohladi servirati kao glavno jelo uz salatu po želji.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.