Sastojci
Potrebno je:
-
300 g pasulja zelenog
-
2 šake pečene leblebije
-
2 šake pečene heljde
-
2 šargarepe
-
1 suva crvena paprika
-
1 veza lista peršuna
-
1 mali struk vlašca
-
2 kašike samlevenog sušenog povrća
-
2 kašičice soli
-
malo bibera
-
1 kašika belog luka u prahu
-
1 kašika kurkume
-
1 kašika prosenog brašna
-
1 kašika brašna od sirove heljde
-
1 komad sušene domaće kobasice
-
2 kašike maslinovog ulja
-
4 grančice sveže nane
-
1 kašičica mlevenog lovora
-
2 glavice crnog luka
Priprema:
Očistiti zrna pasulja i dobro oprati. Pasulj preručiti u
lonac, naliti vodom i staviti da prokuva u prvoj vodi.
Posle desetak minuta ocediti pasulj od vode i naliti ponovo
toplom vodom i vratiti na ringlu.
Sada dodavati redom: iseckan crni luk, papriku, šargarepu
sečenu na štapiće, leblebije, heljdu,deo vlašca krupno sečen, peršun list
krupno sečen, mleveno sušeno povrće, so, biber, lovor, beli luk u prahu.
Poklopiti i pustiti da se kuva.
Kada je pasulj skoro kuvan dodati brašno od prosa i heljde i
kurkumu. Ako je potrebno dosoliti. Izpržiti kobasicu isečenu na kolutiće na
maslinovom ulju i dok je još vruće sipati u kuvani pasulj i ostaviti da se još
malo krčka da se ukusi povežu, a brašno skuva. Na kraju kada jelo sklonite sa
ringle dodati još svežeg lista peršuna.
Poslužiti toplo kao glavno jelo.
Prijatno!
Savet:
Grančice nane izvadite pred kraj kuvanja. Brašno od prosa i
heljde pasulju daje gustinu umesto zaprške, dok kobasice pojačavaju ukus. Vi
ako ne volite kobasice ne morate da ih stavite, pasulj će biti isto tako ukusan
i bez njih.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.