Recept učestvuje u irgrici ajme koliko nas je
POTREBNO JE:
- 4 komada heljdinih kora
- 4 komada jaja
- 4 kašike belog kukuruznog brašna
- 2 kašike žutog šećera od trske
- 1+3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1+5 kašika kokosa
- 300 g višanja
- 1 kesica vanilin šećera
PRIPREMA:
Očistiti višnje.
Pripremiti male kalupe ( 4 kom.) i podmažite ih sa 1 kašikom ulja.
Uključiti rernu da se zagreje na 180"C.
Za to vreme u odgovarajuću posudu izlomiti jaja i umutiti viljuškom.
Dodati brašno, ulje, šećer i sodu bikarbonu i sve dobro sjediniti da se dobije smesa gušća nego za palačinke.
Uzeti jednu koru i namazati je ovom smesom. Preklopiti ćoškove da se dobije kocka.
Staviti ovu koru u kalup i staviti 4 kašike višanja. Posuti višnje 1 kašikom kokosa i preliti sa delom smese.
Ponovo preklopiti ćoškove da se dobije pismo. Namazati istom smesom odozgo i posuti sa malo kokosa.
Na isti način odraditi i ostale kore.
Staviti u zagrejanu rernu da se peku. Kada pisma pitice porumene izvaditi ih rerne, posuti vanilin šećerom i pokriti da se prohlade
Servirati pisma pitice tople isečene na četvrtine. Prijatno!
Savet: Ja sam za svaku koru pripremala posebno fil iako se to iz recepta ne vidi, jer sam tamo sve objedinila.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.