Sneško domaćica Facebook

четвртак, 13. август 2020.

LEDENA TORTA

 

 

 

 

Lagana ledena poslastica koja se jako brzo pravi i još lakše pojede u ove vrele letnje dane a sve uz pomoć C Slatka tradicija.

 

 

 

 

 
 
 
 

Priprema do 30 minuta
Za 10 osoba
 
Potrebne namirnice:
 
- 1 kesica C eskimko čokolada
- 1 kesica C eskimko stracciatella
- 1 kesica C šlag-krem čokolada - 60g
- 1 kesica  C šlag krem beli-75g  
 - 50 g čokolade
 - 8 dl mleka
- 100 g kockastog keksa
- 2 pakovanja piškota













 
 
Priprema:
 
Prvo pripremite kalup tako što ga obložite providnom folijom koju ostavite malo dužu i širu od kalupa jer završenu tortu treba pokriti viškom folije. 
 
Potrebno je umutiti sladoled i to na sledeći način:

Za sladoled od čokolade: Postupak je isti kao kod predhodnog samo koristite prah za sladoled od čokolade i šlag krem čokoladni.

Za sladoled straćatelo: Prah za sladoled straćatelo i šlag krem beli umutiti sa mlekom po uputstvu sa kesica. Kada umutite dodajte 50 g iseckane crne čokolade i sve lepo promešajte. .

Keks i piškote možete da kvasite u mleku ili soku.
 
U pripremljen kalup sipajte prvo red čokoladnog dela. Zatim složite red piškota. Zatim red straćatela dela pa opet red piškota. Preko ponovite red čokoladnog dela i završite sa kockastim keksom. Prebacite preko višak folije i odložite u zamrzivač.
Posle par sati izvadite tortu iz zamrzivača i prevrnite je na tacnu za serviranje. Odstranite foliju.
Tortu ukrasite šlagom i čokoladnim mrvicama ili po želji.
 
Od ove količine mogu da se naprave 2 torte ili ostatak krema zamrznite i upotrebite ovako kao klasični sladoled.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prijatno!