Kuglice su jednostavne za pripremu a sočne i ukusne jer naradža i čokolada su dobitna kombinacija i još kokos...
Recept je radjen u saradnji sa C
Slatka tradicija.
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 15 minuta
Za 22 kuglice
POTREBNE NAMIRNICE:
Za testo:
- 150 g brašna
- 100 g C šecer u prahu
- 150 ml pirinčano mleko
- 2 kašike ulja
- 2 kašike džema od pomorandže
- 1/2 kesice C prašak
za pecivo
- 1 kašika C kakao prah
Još je potrebno:
- 5 kašika džema od pomorandže
- 50 g + za posipanje C kokosovo brasno
- 5 kapi ekstrata pomorandže
Za glazuru:
- 100 g posne čokolade
- 50 g posnog margarina
- 3 kašike pirinčanog mleka
Za ukrašavanje:
- 2 kocke posna bela čokolada
- čokoladne mrvice
PRIPREMA:
Sve sastojke za koru sipati u
odgovarajuću posudu i mikserom umutiti u jednolično testo. Razliti ga na papir
za pečenje uz pomoć silikonske četkice, koji ste stavili u pleh od rerne.
Staviti u zagrejanu rernu na 180 C
stepeni da se peče oko 15 minuta.
Pečenu koru izvaditi i ostaviti da
se ohladi.
Koru usitniti i dodati džem od
pomorandže, u mom slučaju je to džem koji sama spremam, i kokos. Sve dobro
sjediniti u kompaktnu masu koja se ne lepi za ruke. Ne preterujte sa kokosom da
ne bi bile tvrde kada se ohlade. Zato je bolje da smesu ostavite malo na
hladnom pa tek onda pravite kuglice. Ako je potrebno možete da ruke pospete
kokosom prilikom valjanja, meni nije trebalo.
Kašičicom uzimajte smesu za veličinu
manjeg oraha i izmedju dlanova napravite kuglicu. Odlažite ih na tacnu
pokrivenu providnom folijom.
Kada napravite sve kuglice
pripremite glazuru.
U šerpici na najnižoj temperaturi
otopite čokoladu, margarin i mleko u glazuru koja curi.
Svaku kuglicu stavite na viljušku i
prelijte je čokoladom a otresanjem o šerpicu i uz pomoć malog noža skidajte
višak čokolade sa donje strane viljuške.
Kuglice odlažite na istu tacnu
obloženu providnom folijom.
Kada završite sve kuglice ukrasite
ih kokosom, belom čokoladom i čokoladnim mrvicama.
Da bi našarali kuglice belom
čokoladom u kesicu od zamrzivača stavite 1-2 kockice čokolade i zaronite je u
čašu sa vrelom vodom dok se čokolada ne otopi. Dobro zamotajte kesu i vrst
prosecite oštrim nožem ili makazicama tek toliko da čokolada može da izlazi u
tankim nitima.
Pritiskajući kesicu sa čokoladom
našarajte kuglice.
Ostavite da se ohlade i poslužite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.