Sneško domaćica Facebook

понедељак, 14. октобар 2019.

PITA SA BLITVOM












Pite ili gibanice sa korama, ako ste kreativni, daju vam mogućnost da eksperimentišete namirnica. Tako je nastala i ova pita.










POTREBNE NAMIRNICE:


Za fil:

- 4 komada jaja
- 500 g krem sira
- 400 g kisele pavlake
- 4 veze blitve isečene na tračice
- po ukusu soli
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 kesica praška za pecivo


Za preliv:

- 6 dl jogurta
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 2 komada jaja
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo


Još je potrebno:

- 500 g kora
- 0,5 dl maslinovog ulja za podmazivanje














PRIPREMA:


Podmazati kalup i ostaviti sa strane.
Kore podeliti i ostaviti 8 celih a ostatak iskidajte na manje komade i podelite na 3 dela.
Napraviti fil od navedenih sastojaka tako što sve pomešate u ujednačenu smesu.
Preliv takodje napravite od navedenih namirnica u drugoj posudi.
Pitu sada možete da slažete.
U kalup prvo stavite 3 cele kore, koje malo poprskajte uljem. Stavite red iscepkanih kora pa nanesite 1/3 fila. Stavite jednu celu koru, preko red iseckanih kora pa opet nanesite fil. Ovo ponovite i treći put i završite sa 3 cele kore.
Složenu pitu isecite na veće kocke (12 komada).
Preliti pitu umućenim prelivom i izbockati je nožem da bolje upije preliv. Svaku kocku pospite kimom. Ostavite da stoji dok zagrejete rernu, nekih 30 minuta, i ujedno će i upiti preliv.
Pitu pecite na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom, oko 40 minuta.
Kada je pečena izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se prohladi.
Seći na kocke po već vidljivim zasecima i poslužite.


















Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.