Da li ste jeli štrudlu sa rogačem jer ja je obožavam. Jednostavno se pravi a kada probate oduševiće vas. Rogač je namirnica bogata nutritijentima i trebalo bi ga uvrstiti u ishranu.
Recept je uradjen u saradnji sa C Slatka tradicija
Priprema: 60 minuta
Pečenje: 40 minuta
Za 30 parčića
POTREBNE NAMIRNICE:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica C suvi kvasac
- 50 g šećera
- 280 ml toplog mleka
- 50 ml ulja + 1 kašika
- 1 kašičica soli
- 1 kašika kisele pavlake ili grčkog jogurta
Za fil:
- 500 ml mleka
- 4 kašike griza
- 200 g C šecer u prahu
- 1 kesica C vanilin šecer
- 200 g rogača
- 200 g suvog grožđa
- 2 kašike mleka (po potrebi)
- po potrebi C šecer u prahu
PRIPREMA:
Prvo skuvati fil.
U mleko dodati griz, šećer i vanilin i skuvati u gustu kašu.
Dodati rogač i suvo grožđe, promešajte pa ako je suvo dodati par kašika mleka i kuvati još okoi5 minuta. Fil ostaviti da se prohladi.
Testo zamesiti ručno ili uz pomoć miksera nastavak za testo, od navedenih sastojaka. Testo treba da bude meko a da se odvija od posude. Umešeno namazati uljem, pokriti providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti 60 min da se duplira.
Testo promešajte lagano rukom da padne i izvaditi na radnu površinu. Podelite na dva dela i razvijte pravougaono testo što tanje. Namažite testo polovinom fila i urolajte. Prebacite u nauljen kalup ili ga obložite papirom za pečenje. Isto uradite i sa drugim delom testa.
Štrudla premažite mlekom u koji ste dodali vanilin šećer.
Ostavite da nadođe a za to vreme zagrejte rernu na 200°C stepeni. Stavite da se peče i posle 20 min smanjite temperaturu na 170°C stepeni i pecite još oko 20 minuta.
Pazite da vam ne izgori i prilagodite pečenje vašoj rerni.
Pečenu štrudlu izvadite iz rerne i pokrite vlažnom kuhinjskom krpom.
Kada se ohladi poslužite.
Ako volite pospite je šećerom u prahu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.