Sneško domaćica Facebook

недеља, 15. септембар 2019.

ŠTRUDLA S ROGAČEM











Da li ste jeli štrudlu sa rogačem jer ja je obožavam. Jednostavno se pravi a kada probate oduševiće vas. Rogač je namirnica bogata nutritijentima i trebalo bi ga uvrstiti u ishranu.

Recept je uradjen u saradnji sa  C Slatka tradicija











 

Priprema: 60 minuta
Pečenje: 40 minuta
Za 30 parčića



 

POTREBNE NAMIRNICE:

Za testo:

- 500 g brašna
- 1 kesica C
suvi kvasac
- 50 g šećera
- 280 ml toplog mleka

- 50 ml ulja + 1 kašika
- 1 kašičica soli
- 1 kašika kisele pavlake ili grčkog jogurta



Za fil:

- 500 ml mleka
- 4 kašike griza
- 200 g
C šecer u prahu 
- 1 kesica C vanilin šecer 
- 200 g rogača
- 200 g suvog grožđa
- 2 kašike mleka (po potrebi)


- po potrebi  C šecer u prahu





















PRIPREMA:


Prvo skuvati fil.
U mleko dodati griz, šećer i vanilin i skuvati u gustu kašu. 
Dodati rogač i suvo grožđe, promešajte pa ako je suvo dodati par kašika mleka i kuvati još okoi5 minuta. Fil ostaviti da se prohladi. 

Testo zamesiti ručno ili uz pomoć miksera nastavak za testo, od navedenih sastojaka. Testo treba da bude meko a da se odvija od posude. Umešeno namazati uljem, pokriti providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti 60 min da se duplira. 
Testo promešajte lagano rukom da padne i izvaditi na radnu površinu. Podelite na dva dela i razvijte pravougaono testo što tanje. Namažite testo polovinom fila i urolajte. Prebacite u nauljen kalup ili ga obložite papirom za pečenje. Isto uradite i sa drugim delom testa. 
Štrudla premažite mlekom u koji ste dodali vanilin šećer. 
Ostavite da nadođe a za to vreme zagrejte rernu na 200°C stepeni. Stavite da se peče i posle 20 min smanjite temperaturu na 170°C stepeni i pecite još oko 20 minuta. 
Pazite da vam ne izgori i prilagodite pečenje vašoj rerni. 
Pečenu štrudlu izvadite iz rerne i pokrite vlažnom kuhinjskom krpom. 
Kada se ohladi poslužite. 
Ako volite pospite je šećerom u prahu.

















Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.