Već sam pravila ovo slatko ali sam smanjenom količinom šećera. Sada sam dodala šećer 1:1 i dodala limun uz malu količinu limuntusa. Glavnu ulogu je činio čeri paradajz iz moje bašte i mirišljava biljčica rozetla. Inače rozetla je mirišljava biljka iz roda muškatli i njeni mirišljavi listovi daju poseban ukus slatku.
Post je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija.
Priprema: 5 minuta
Kuvanje: > 120 minuta
Količina: 2 velike tegle
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 kg sitnog čeri paradajza
- 1 kg šećera
- 4 dl vode
- 1 limun
- 1 mala kašičica C limuntus
- 1 kesica C vanilin šećera
- 4-5 listova rozetle
PRIPREMA:
U dublju šerpu staviti šećer i vodu i kuvati dok ne počne da vri još desetak minuta posle toga. Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se prohladi.
Vratiti na ringlu dodati čeri koji ste oprali i osušili. Kuvati oko 2 sata kod mene je to na 4 od 9.
Ako se pojavi pena skinite je, kod mene se nije stvarala.
U toku kuvanja dodati prvo limuntus i vanilin šećer. Pred kraj staviti listove rozetle i limun sečen na tanke kolutove.
Kada sok dostigne gustinu meda i počne da se hvata skrama na soku slatko je gotovo.
Vrelo sipati u tegle, poklopiti metalnim poklopcima i okrenuti tegle naopako. Ostaviti da se ohlade i vratiti u normalni položaj.
Od ove količine se dobiju 2 velike tegle.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.