Sneško domaćica Facebook

понедељак, 5. август 2019.

ŠAMPINJONI S PRAZI LUKOM













Prazi luk je namirnica bogata vitaminima i mineralima i dobro je što više da se koristi u ishrani tokom cele godine. Ovo jelo s prazi lukom često pravim samo što sam ovaj put dodala i šampinjone i sos od pavlake. 











POTREBNE NAMIRNICE:

 Za varivo:

- 2 struka prazi luk
- 1 kašika sušenog luka u prahu
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1 kašika začin od sušene zeleni bez soli
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kocka od povrća
- 2 kašike maslinovo ulje
- 50 g sojine ljuspice

Još je potrebno:

- 400 g šampinjoni

- 2 kašike maslinovog ulja

Za sos:

- 3 dl sojina pavlaka za kuvanje ( ili onu koju koristite)
- po ukusu sitna morska
- 2 kašike sušeni vlašac
















PRIPREMA:


Prvo potopite sojine ljuspice u vruću vodu da ogreznu i ostavite desetak minuta da nabubre. U dublji tiganj stavite pola maslinovog ulja i dodajte prazi luk. Kod mene je bio zamrznut. Dinstajte par minuta da o omekša.

Dodajte začine, promešajte i par minuta dinstajte da se ukusi povežu.

Sada dodajte natopljene sojine ljuspice, promešajte i ostavite na vatri nekih desetak minuta da se svi ukusi povežu. Ako je previše suvo dodajte 0,5 dl vode. Dinstani prazi luk ostavite na toplom. 

U drugom teflon tiganju ili grilu na maslinovom ulju propržite šampinjone strana. Dodajte sojinu pavlaku, promešajte i par da promene sa svih minuta ostavite na vatri da se pavlaka zgreje.
  
Pospite vlašcem i poslužite toplo, kao glavno jelo, zajedno šampinjone i prazi luk.



Savet: 

Jelo je vegetarijansko i posno jer ide sojina pavlaka u šampinjone, mada možete i da je izostavite ako ne volite.














Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.