Prazi luk je namirnica bogata vitaminima i mineralima i dobro je što više da se koristi u ishrani tokom cele godine. Ovo jelo s prazi lukom često pravim samo što sam ovaj put dodala i šampinjone i sos od pavlake.
POTREBNE NAMIRNICE:
Za varivo:
- 2 struka prazi luk
- 1 kašika sušenog luka u prahu
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1 kašika začin od sušene zeleni bez soli
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kocka od povrća
- 2 kašike maslinovo ulje
- 50 g sojine ljuspice
Još je potrebno:
- 400 g šampinjoni
- 2 kašike maslinovog ulja
Za sos:
- 3 dl sojina pavlaka za kuvanje ( ili onu koju koristite)
- po ukusu sitna morska
- 2 kašike sušeni vlašac
PRIPREMA:
Prvo potopite sojine ljuspice u
vruću vodu da ogreznu i ostavite desetak minuta da nabubre. U dublji tiganj
stavite pola maslinovog ulja i dodajte prazi luk. Kod mene je bio zamrznut.
Dinstajte par minuta da o omekša.
Dodajte začine, promešajte i par minuta
dinstajte da se ukusi povežu.
Sada dodajte natopljene sojine
ljuspice, promešajte i ostavite na vatri nekih desetak minuta da se svi ukusi
povežu. Ako je previše suvo dodajte 0,5 dl vode. Dinstani prazi luk ostavite na
toplom.
U drugom teflon tiganju ili grilu na
maslinovom ulju propržite šampinjone strana. Dodajte sojinu pavlaku, promešajte
i par da promene sa svih minuta ostavite na vatri da se pavlaka zgreje.
Pospite vlašcem i poslužite toplo,
kao glavno jelo, zajedno šampinjone i prazi luk.
Savet:
Jelo je vegetarijansko i posno jer
ide sojina pavlaka u šampinjone, mada možete i da je izostavite ako ne volite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.