Sneško domaćica Facebook

недеља, 7. јул 2019.

VOĆNI ROLAT




















Osvežavajuća voćna poslastica koja u vreme kada temperature dostižu preko 30 stepeni može itekako da vas osveži a ne treba puno vremena da se napravi. Pojedino voće u bašti tek stiže a neko je već na izmaku pa sam to iskoristila da napravim ovaj kolač. 

Post je radjen u saranji sa  C Slatka tradicija.







C dodaci za kolače























Priprema: 15 minuta
Pečenje: 20 minuta
Hladenje: >2 sata ili u zamrzivaču
Za 8 do 10 osoba





POTREBNE NAMIRNICE:


Za koru:

- 300 g kajsija
- 1 šolja (2 dl) kupina
- 1 šolja malina
- 1 šolja crnih ribizli
- 6 komada jaja
- 1 kesica C vanilin šećera
- 6 ravnih kašika šećera
- 6 ravnih kašika brašna
- 2 kašike  C kakao prah
- 3 kašike ulja

Za fil:

- 1 kesica C puding sa ukusom lesnika
- 200 g breskve ispasirane
- 2 dl vode
- 3 kašike šećera
- 1 kesica C vanilin šećera
- 1 puna kašika maslaca

Za glazuru:

- 1 kašika maslaca
- 2 kašike mleka
- 2 kašike C slatki kakao 
- 1 kesica C vanilin šećera

I još je potrebno:

- 1 kesica C šlag univerzalni
- voće za ukrašavanje





































PRIPREMA:


Prvo voće operite i dobro osušite a kajsije isecite na kriškice i sve složite u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje.

Uključite rernu da se zagreje na 180 C stepeni.

U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i umutite mikserom u penastu masu. Dodajte brašno i ulje i lagano promešajte. Na kraju umešajte kakao ali ovlaš da se ne bi testo obojilo već treba da ostane šareno. Testo sipajte preko voća i stavite da se peče u zagrejanu rernu.

Pečenu koru izvadite iz rerne i prebacite je na drugi papir ali da voće bude odozgo.

Dok se kora peče skuvajte puding. Breskve očistite i izmiksajte štapnim mikserom u kašu. Dodajte vodu, šećer, vanilin šećer i puding i kuvajte da se zgusne, oko 10 minuta. U vruć puding stavite maslac i promešajte da se otopi.

Kada se kora prohladila namažite puding preko i urolajte uz pomoć papira za pečenje. Ako vam rolat puca nije ništa strašno jer kada se stegne sve će biti u redu i to se neće videti. Rolat prebacite na providnu foliju i zamotajte kao salamu. Prebacite na tacnu i ostavite u frižider da se lepo ohladi. Najbolje preko noći. Sutradan rolat prebacite u zamrzivač na sat vremena, da bi mogli da isečete lepe parčiće.

Umutite i šlag po uputstvu sa kesice.

Dobro ohladjen rolat izvadite iz zamrzivača, oslovodite ga folije i papira i odsecite krajeve.

Sada napravite glazuru. U šerpicu stavite slatki kakao, vanilin šećer, maslac i mleko i zagrejte na niskoj temperaturi da se sve poveže. Ukrasite rolat glazurom, stavite voće i šlag.

Rolat secite na parčiće i poslužite uz šlag ili sladoled od vanile.






























Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.