Sneško domaćica Facebook

петак, 24. мај 2019.

MAFINI S ANANASOM - C SLATKA TRADICIJA













Mafine svi obožavamo. Jednostavan recept za ovaj kolač nam ostavlja mogućnost različitih kombinovanja. Ovaj put sam dodala svež ananas. Trenutno može da se kupi u našim radnjama po povoljnoj ceni a ipak je zdraviji svež nego onaj iz konzerve. Mafini su odlični i anans svojim kiselkastim ukusom im je dao svežinu tako da smo ih pojeli čini mi se brže nego što mi je trebalo da ih napravim.    

Recept je uradjen u saradnji sa C Slatka tradicija



POTREBNI SASTOJCI:

- 2 komada jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kesica C vanilin šećera     
- 3 kašike ulja
- 1 dl jogurta
- 2 kašike mleka
- 1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina
- 2 ravne kašike brašna
- 2 ravne kašike  C cvrstin
- 1 mala kašičica prašak za pecivo   
- 1 mala kašičica C sode bikarbone 
- 300 g svežeg ananasa





C dodaci za kolače










PRIPREMA:

Prvo očistite ananas i odmerite 300 g te ga isecite na kockice i pustite da se ocedi. 
U dublju posudu izlomite jaja, dodajte šečer i C vanilin šećer te mikserom umutite u penastu masu. Dodajte ulje, jogurt i mleko te promešajte. Na kraju umešajte pomešan puding, brašno, čvrstin, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. 
Pripremite kalup za mafine običan u koji stavite korpice ili silikonski. U svaku korpicu sipajte smesu do pola a zatim dodajte komadiće ananasa.
Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 C stepeni oko 20 do 30 minuta i dok ne porumene. Izvadite ih rerne i ostavite da se prohlade te poslužite.
Možete da ih dodatno obogatite šlagom ili da pospete šećerom u prahu. U ovom slučaju nisam ništa dodavala.











Prijatno!









Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.