Sličnu tortu sam već pravila ali sam ovaj put radila po original receptu, naravno osmišljen na moj način tj. jafa kocke sam samo preinačila u tortu.
Priprema: >30 minuta
Pečenje: 20 minuta
Za oko 30 parčića
POTREBNE
NAMIRNICE:
Za 4
kore:
- - 8 komada jaja
- - 8 kašika šećera
- - 4 kesice vanilin šećera
- - 16 kašika brašna
- - 4 kašike ulja
- - 2 kesice praška za pecivo
- - 8 kašika vrele vode
Za fil:
- - 1 tegla džema od kajsija (730 g)
- 2 zamrznute
pomorandže izrendane
- - bočica ekstrata od narandže
- - ½ bočice tečne vanile
- - 100 g čokolade
- - 4 kašike mleka
- - 4 kašike šećera
- - 2 dcl vode
Za
glazuru:
- - 300 g čokolade
- - 9 kašika mleka
- - 30 g putera
Još je
potrebno:
- sok od
narandže za kvašenje kora
PRIPREMA:
U
dublju posudu izlomiti jaja, dodati šećer i vanilin šećer i umutiti mikserom u
penastu masu. U toku mućenja dodavati kašiku po kašiku vrele vode. Umešati ulje
i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Od ove
mase ispeći 4 kore tako što četvrtinu mase za koru sipati u plitki pleh od
rerne prethodno obložen papirom za pečenje. Staviti u zagrejanu rernu na 180C
stepeni i peći dok ne porumeni a to je nekoliko minuta jer je kora tanka.
Izvaditi pečenu koru iz rerne i zajedno sa papirom je ostaviti da se prohladi.
Ovako uradite još 3 puta.
U mom
slučaju sam umutila celu masu pa podelila na 4 kore a vi ako vam je lakše
radite to pesebno za svaku koru.
Kada su
se kore prohladile odvojite ih od papira i iskorijite pomoću kalupa za torte u
obliku srca. Trebaju vam 3 cela srca i 3 polovine.
Ostatak
kora iskidajte na krupne komade.
Dva
dela usitnjenih kora pokvasite sa polovinom džema od kajsija koji ste razredili
sa čašom prokuvane vode i 4 kašike šećera. U ovu masu dodajte i ekstrat
od narandže, zamrznute izrendane pomorandže i deo vanile.
Treći
deo usitnjenih kora pokvasite otopljenom čokoladom sa 4 kašike mleka i vanilom
Slaganje:
Na
tacnu stavite jedno celo srce i jednu polovinu.Kore pokvasite sokom od
narandže.
Nanesite
polovinu fila sa ukusom narandže i utapkajte mokrim rukama jer tako se fil neće
lepiti za ruke.
Stavite
drugo srce i polovinu. Koru pokvasite sokom od narandže i nanesite fil
sa čokoladom.
Isto
uradite i sa trećim srcem i nanesite drugi deo fila sa ukusom narandže.
Preko
namažite ne razredjen džem od kajsije.
Napravite
glazuru tako što prvo zagrejte mleko, zatim dodajte izlomljenu čokoladu i kada
se čokolada otopi umešajte puter da se dobije glatka tekstura koja se lako
nanosi.
Glazuru
sipajte preko torte da curi preko ivica i ostavite da se ohladi.
Tortu
sam ukrasila čokoladnim mrvicama, čokoladnim suvim groždjem, belim cvetovima i
dekoracijom od šećera a vi to možete da uradite po sopstvenoj želji.
Tortu
ostavite do sutradan da se ohladi i svi ukusi povežu.
Secite
na parčad i poslužite.
Savet:
količinu šećera možete da povećate ako volite više slatko. Ukras od šećera sam
pravila od otopljenog šećera koji sam kašikom nanela na papir za pečenje
prethodno namazan uljem.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.