Sneško domaćica Facebook

среда, 20. фебруар 2019.

MORSKI PLODOVI SA ŠIROKIM REZANCIMA














Jednostavno jelo sa morskim plodovima, šampinjonima, kukuruzom i širokim rezancima sigurna sam da će vam se popasti. Probajte.




POTREBNE NAMIRNICE:

- 300 g šampinjona
- 1 manja konzerva kukuruza
- 2 srednja prazi luka (samo beli deo)
- 3 srednja paradajza
- 500 g zamrznutih plodova mora
- suvi začin, sitna morska so, biber
- 1 veza lista peršuna
- 400 g širokih rezanaca posnih
- 1 kašika maslinovog ulja







PRIPREMA:

Prazi luk očistiti i iseći na kolutiće. Paradajz iseći na krupnije kocke. Šampinjone iseći na krupnije komade. Kukuruz izvaditi iz konzerve i oprati u hladnoj vodi i ocediti.

Široke rezance obariti u slanoj vodi i ocediti.

U dublju šerpu staviti maslinovo ulje, dodati prazi luk, paradajz i šampinjone i malo prodinstati da puste vodu. Dodati kukuruz, plodove mora, začiniti, dodati malo vode da ogrezne, poklopiti i dinstati na laganoj vatri dok plodovi mora ne omekšaju i sjedine sokove sa povrćem.

Dodati široke rezance promešati i ostaviti par minuta da se sjedine sokovi.

Posuti peršunom i služiti toplo kao glavno jelo.











Prijatno!

 







Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.