Bećarac je jelo koje se najviše sprema leti, kada ima dosta svežeg sezonskog povrća. Možete da ga spremite i u neko drugo ako ste uspeli da povrće zamrznete.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 500 g crnog luka
- 1 kg sveže paprike raznih boja
- 500 g čeri paradajza
- 1 kocka za supu od povrća
- 2 kašike začina od sušene zeleni bez soli
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 2 kašike maslinovo ulje
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 veza peršunovog lista
- 1/2 kašičice lovora u prahu
- 2 kašičice belog luka u granulama
PRIPREMA:
Luk očistiti i iseći na rebarca. Papriku iseći na tračice a čeri paradajz na četvrtine.
U dubljem tiganju dinstati luk na ulju sa trunom soli. Kada luk postane staklast dodati papriku i ostaviti poklopljeno da se dinsta. Na pola kuvanja dodati paradajz i dinstati i dalje da povrće omekša. Dodati začine, promešati i pustiti par minuta da se ukusi povežu. Na kraju dodati krupno seckan peršunov list.
Servirati kao glavno jelo uz beli sir ili pire krompir, kao što je u mom slučaju.
U posnoj varijanti pire krompir pravim sa začinima, vodom i maslinovim uljem dok u mrsnoj pire pravite sa mlekom.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.