Već nekoliko godina nisam slavila moj rodjendan a ovaj put sam odlučila da napravim malu tortu i da se u krugu porodice počastimo. Brzo se pravi i ukusna je. Još kada se dobro ohladi u zamrzivaču još bolja je.
POTREBNI SASTOJCI:
- 2 velike kutije piškota
Za fil:
- 1 puding od karamela
- 1 puding od lešnika
- 6 dl mleka
- 120 g putera ili margarina
- 100 g crne čokolade
- 100 g šlag krema u prahu
- mleko ili gazirana mineralna voda po uputstvu sa kesice
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 2-3 kašike ulja
Još je potrebno:
- sok od jabuke za umakanje piškota
- 9 komada gotovih puslica od kokosa
- čokoladne mrvice
PRIPREMA:
Prvo skuvati puding u mleku i u vruć dodati puter i čokoladu i sve dobro promešati da se sjedini.
Pokriti
providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i ostaviti da se na sobnoj
temperaturi ohladi.
Posebno umutiti šlag krem i pomešati sa ohlajenim filom od
pudinga.
Uzeti vatrostalnu četvrtastu činiju i obložiti je providnom folijom i
ostaviti da viri preko činije.
Na dno staviti sloj krema i okolo složiti malo
ovlažene u soku piškote, kao tarabu. U mom slučaju sam promenila i umakala ih u vodu pomešanu sa rumom.Staviti red piškota bez kvašenja pa red
fila. Treba da budu tri reda piškota i sa trećim redom se i završava torta.
Prebaciti višak folije preko i ostaviti u frižideru do sutradan.
Na 2 do 3 sata
pre služenja tortu stavite u zamrzivač, jer će te je tako lakše iseći.
Tortu
izvadite iz zamrzivača i kalupa tako što je prevrnete na tacnu. Stavite tacnu
preko torte i okrenite. Lagano izvadite kalup i oslobodite tortu od folije.
Napravite glazuru tako što istopite čokoladu i ulje na laganoj vatri i
prelijete tortu odozgo puštajući da čokolada curi preko ivica.
Odozgo ukrasite
po želji, u mom slučaju to su bile puslice od kokosa i čokoladne mrvice.
Tortu
secite nožem koji umačete u vrelu vodu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.