Sneško domaćica Facebook

субота, 13. октобар 2018.

ČOKOLADNA TORTA BEZ PEČENJA











 


Već nekoliko godina nisam slavila moj rodjendan a ovaj put sam odlučila da napravim malu tortu i da se u krugu porodice počastimo. Brzo se pravi i ukusna je. Još kada se dobro ohladi u zamrzivaču još bolja je.
















POTREBNI SASTOJCI:

- 2 velike kutije piškota 

Za fil: 

- 1 puding od karamela
- 1 puding od lešnika
- 6 dl mleka
- 120 g putera ili margarina
- 100 g crne čokolade
- 100 g šlag krema u prahu
- mleko ili gazirana mineralna voda po uputstvu sa kesice

 Za glazuru: 

- 100 g crne čokolade
- 2-3 kašike ulja

Još je potrebno: 

- sok od jabuke za umakanje piškota
- 9 komada gotovih puslica od kokosa
- čokoladne mrvice






















 
PRIPREMA:


Prvo skuvati puding u mleku i u vruć dodati puter i čokoladu i sve dobro promešati da se sjedini. 

Pokriti providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i ostaviti da se na sobnoj temperaturi ohladi. 

Posebno umutiti šlag krem i pomešati sa ohlajenim filom od pudinga. 

Uzeti vatrostalnu četvrtastu činiju i obložiti je providnom folijom i ostaviti da viri preko činije. 

Na dno staviti sloj krema i okolo složiti malo ovlažene u soku piškote, kao tarabu. U mom slučaju sam promenila i umakala ih u vodu pomešanu sa rumom.Staviti red piškota bez kvašenja pa red fila. Treba da budu tri reda piškota i sa trećim redom se i završava torta. 

Prebaciti višak folije preko i ostaviti u frižideru do sutradan. 

Na 2 do 3 sata pre služenja tortu stavite u zamrzivač, jer će te je tako lakše iseći. 

Tortu izvadite iz zamrzivača i kalupa tako što je prevrnete na tacnu. Stavite tacnu preko torte i okrenite. Lagano izvadite kalup i oslobodite tortu od folije. 

Napravite glazuru tako što istopite čokoladu i ulje na laganoj vatri i prelijete tortu odozgo puštajući da čokolada curi preko ivica. 

Odozgo ukrasite po želji, u mom slučaju to su bile puslice od kokosa i čokoladne mrvice. 

Tortu secite nožem koji umačete u vrelu vodu.















Prijatno!







Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.