Sneško domaćica Facebook

субота, 14. јул 2018.

POVRĆE IZ RERNE SA PILETINOM











Kada nemate puno vremena za spremanje ručka a imate povrće u bašti ili kući lako i brzo možete da napravite ručak. Još ako dodate i jedno pile imaćete ručak za 2 dana. Ja sam imala povrće u bašti a pile je iz radnje jer su naši još uvek mali.




POTREBNE NAMIRNICE:

- 600 g tikvica
- 4 sveže paprike
- 1 veća glavica crnog luka
- 600 g krompira
- 10 komada čeri paradajza
- sitna morska so po ukusu
- beli luk u granulama
- aleva paprika
- peršun
- origano
- 1 celo pile
- 2 kašike maslinovog ulja















PRIPREMA:

Pile isecite na komade, operite i osušite.
Tikvice operite i isecite na kocke. Ako su mlade ne treba da se ljušte dok malo starije treba i odstranite i semenke.
Krompir operite i oljuštite pa ga isecite na tanke kriške.
Luk oljuštite, operite i isecite na rebarca (polu mesece)
Papriku očistite od semena i isecite na rezance.
Čeri paradajz prepolovite.
Svo povrće začinite navedenim začinima kao i piletinu.
U posudu u kojoj će te peći, u mom slučaju teflonska tepsija, stavite prvo povrće pa odozgo poredjajte komade piletine. 
Pospite maslinovim uljem i stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni sa toplim vazduhom da se peče.
U toku pečenja jednom promešajte i vratite da se zapeče.
Poslužite kao glavno jelo uz salatu po izboru. Mi smo jeli sa salatom od krastavca i čeri paradajza.










Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.