Recept koji je pravljen za nagradni konkurs Danubius, gde je korišćeno Danubius pšenično brašno T400 oštro.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 500 g #Danubius pšeničnog brašna T400 oštro
- 120 g
pahuljica od krompira
- 1 suvi kvasac
- 1 kašika šećera
- 3 dl tople vode
- 0,5 dl
maslinovog ulja
- 1 kašičica sitne morske soli
- 1 dl kefira
PRIPREMA:
Potopite
kvasac, šećer i pola tople vode. Kada kvasac zapeni dodajte brašno,
pahuljice od krompira, so, ulje i ostatak vode.
Mutite mikserom, nastavci za
testo, sve dok ne dobijete kompaktno testo koje se odvaja od posude. Ako je
potrebno u toku mućenja dodajte još malo brašna.
Ostavite testo pola sata da
odmori.
Pospite testo brašnom, jer je lepljivo i mekano, i uzimajte po malo
testa i valjajući rukama pravite loptice.
Slažite ih u plitki pleh obložen
papirom za pečenje. Loptice će se same rasplinuti.
Namažite ih hladnom vodom i
pospite susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C stepeni, sa toplim
vazduhom, oko 30 minuta, tj. dok ne porumene. Kada ih izvadite iz rerne
premažite ih opet hladnom vodom, pokrite i ostavite da se prohlade.
Možete da
ih filujete slatkim ili slanim nadevom ili da ih jedete ovako prazne, kao u mom slučaju. Loptice su tako mekane i mirišljave na sveže testo da vas prosto mame
da ih jedete.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.