Baklava ali malo drugačija. Ovu sam pravila kao male rolnice a umesto oraha koristila sam lešnike. Interesovalo me kakve će biti sa lešnicima i naravno da su bile odlične. Nadam se da će se i vama dopasti.
POTREBNE NAMIRNICE:
- oko 300 g tankih kora ili 12 listova
- 400 g
mlevenih lešnika
- 1+1 kesica vanilin šećera
- 100 g +100 g meda
- 1 dl+0,5 dl
maslinovog ulja
Za sirup:
- 600 g šećera
- 5 dl vode
- 1 limun sok i kora
PRIPREMA:
Uzimati
po 2 kore i svaku koru nauljiti.
Na drugu koru naneti na jedan kraj red
lešnika pomešanih sa vanilin šećerom.
Preko posuti i kašiku meda.
Urolati koru
i slagati u nauljen kalup.
Kada upotrebite sav materijal, tj napravite 6 rolata
isecite ih na dužinu 4-5 cm.
Premazati ih uljem sa kašikom meda i staviti da se
peku na 200 C stepeni dok ne porumene.
Dok se peku napravite sirup: stavite
vodu, vanilin šećer i šećer da prokuvaju i da se šećer otopi. Kuvajte oko 10
minuta i tada dodajte med i limunov sok i pustite da baci još jedan ključ. Ubacite
i kolutove limuna u sirup i sklonite sa vatre.
Pečenu baklavu izvadite iz rerne
i pustite oko 5 minuta da se prohladi.
Preliti sirupom i ostaviti da rolnice
upiju sav sirup.
Kada se ohladi poslužite i uživajte.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.