Sneško domaćica Facebook

четвртак, 10. мај 2018.

ROLNICE S LEŠNICIMA - BAKLAVE










Baklava ali malo drugačija. Ovu sam pravila kao male rolnice a umesto oraha koristila sam lešnike. Interesovalo me kakve će biti sa lešnicima i naravno da su bile odlične. Nadam se da će se i vama dopasti.








POTREBNE NAMIRNICE:


oko 300 g tankih kora ili 12 listova 
-  400 g mlevenih lešnika
-  1+1 kesica vanilin šećera
-  100 g +100 g meda
-  1 dl+0,5 dl maslinovog ulja

Za sirup:
 
-  600 g šećera
-  5 dl vode
-  1 limun sok i kora













PRIPREMA:

Uzimati po 2 kore i svaku koru nauljiti. 
Na drugu koru naneti na jedan kraj red lešnika pomešanih sa vanilin šećerom. 
Preko posuti i kašiku meda. 
Urolati koru i slagati u nauljen kalup. 
Kada upotrebite sav materijal, tj napravite 6 rolata isecite ih na dužinu 4-5 cm. 
Premazati ih uljem sa kašikom meda i staviti da se peku na 200 C stepeni dok ne porumene. 
Dok se peku napravite sirup: stavite vodu, vanilin šećer i šećer da prokuvaju i da se šećer otopi. Kuvajte oko 10 minuta i tada dodajte med i limunov sok i pustite da baci još jedan ključ. Ubacite i kolutove limuna u sirup i sklonite sa vatre. 
Pečenu baklavu izvadite iz rerne i pustite oko 5 minuta da se prohladi. 
Preliti sirupom i ostaviti da rolnice upiju sav sirup. 
Kada se ohladi poslužite i uživajte. 













Prijatno!








Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.