Da kolač može da se napravi i od namirnica koje su vam ostale od drugog kolača dokaz je ova Keks krempita. Poslastica koju svi volimo, nabrzinu napravljena a iskoristila sam sve što mi je ostalo, jer hrana se ne baca. Tako sam dobila ovu "slatku" krempitu i imali smo da se sladimo 2 dana suprug i ja.
POTREBNE NAMIRNICE: - 12 komada keksa - 1/3 kutije praha-smeše za krempite - mleko po uputstvu sa kutije - mleko za potapanje keksa - aroma jagode - 1/2 kesice šlag krema belog - mleko za šlag po uputstvu sa kesice - 2 štangle crne čokolade
PRIPREMA: Umutite gotov prah za krempite sa mlekom, po uputstvu sa kutije. Posebno umutite šlag krem sa mlekom, po uputstvu sa kesice i dodajte aromu jagode, po ukusu. U manju kutije složite pola keksa, koji ste umočili u mleko pomešano sa aromom jagode. Stavite preko keksa žuti krem. Složite ostatak keksa i premažite sve roze šlag kremom. Odozgo našarajte šlag uz pomoć viljuške. Zatvorite kutiju poklopcem i ostavite u frižider da se ohladi. Isecite na kocke, prelijte rastopljenom čokoladom i poslužite. Od ove količine dobije se 6 kocki krempite.
Novo druženje sa Lesaffre, čuvenoj Pekarskoj akademiji, i Mesimo zajedno na degustaciji hlebova.
Danas smo, u prostorijama akademije, imali degustaciju 7 vrsta hlebova, umešeni sa novom vrstom suvog kvasca i u saradnji sa Grčkom. Druženje kao i degustacija je bilo nezaboravno. Milena, menadžer firme, se maksimalno potrudila i dala mali uvod u vezi sa degustacijom hlebova i načinu ocenjivanja istih. Bilo je interesantno probati hlebove i dati svoj sud. Potrudila sam se maksimalno, kao i moje prijateljice, da realno damo svoj sud o svakom od 7 vrsta hlebova.
Prijateljice i moja malenkost nadam se da smo uspele da pomognemo u odabiru najboljeg hleba.
Šta mislite koji nam se najviše dopao? A vama?
Hvala Mesimo zajedno i Mileni na pozivu na jednu ovako više nego korisnu degustaciju. Naravno, dobile smo i poklone kao znak pažnje i uspomenu na druženje. P R I J A T N O !
Obožavam musaku od krompira. Ovo je varijanta bez mesa, kako ja baš volim. Odličan bezmesni obrok a spremljen na brzinu sigurno će zadovoljiti i vaše ukućane.
PRIPREMA: Krompir oprati, oljuštiti i iseći na kolutiće. Vatrostalnu tepsiju nauljiti i izručiti u nju krompir. Posebno umutiti jaja sa kiselom pavlakom i sipati u krompir. Dodati jogurt, mleko i začine i sve promešati. Staviti u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se peče. U mom slučaju je korišćen i topli vazduh. Kada krompir omekša i odozgo lepo porumeni, gotov je. Pazite da vam odozgo jelo ne pregori pre nego što krompir omekša. Ako je potrebno smanjite temperaturu na 180 C stepeni jer je bolje da se peče na nižoj temperaturi nego da se prepeče odozgo. Jelo poslužite toplo uz salatu po želji.