Sneško domaćica Facebook

среда, 30. август 2017.

TRILEĆE NA MOJ NAČIN












Evo i mog recepta za jedan jako popularan kolač TRILEĆE. Recept sam videla u emisiji Praktična žena ali mi nije odgovarao u potpunosti pa sam sama sastavila recept sa nekim mojim kombinacijama. Nadam se da će vam se dopasti. Nama se dopao i jedva sam uspela da uslikam jedno parče.










POTREBNE NAMIRNICE:

Za testo:

- 4 komada jaja
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g brašna
- 30 g pšeničnog griza
- 1 kesica praška za pecivo
- prstohvat soli

Za preliv:

- 500 ml mleka
- 400 ml kondenzovanog mleka malo zasladjenog
- 100 ml mlečne slatke pavlake

Za karamel:

- 10 kašika šećera
- 20 g maslaca
- 100 ml mlečne slatke pavlake
- prstohvat soli



PRIPREMA:


Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti prvo belanca mikserom ili ručno, sa prstohvatom soli, u čvrst šam. 
Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. 
Dodajte griz, brašno i prašak za pecivo i promešajte ručno. Postepeno dodajte belanca i lagano ih umešajte u testo. 
Izlite testo u manji pleh, koji ste namazali maslacem i posuli sa malo brašna. 
Dok mutite testo uključite rernu da se zagreje na 180"C stepeni. Kolač pecite 20 minuta. 
Proverite uz pomoć čačkalice da li je pečen pa ako je potrebno pecite još, dok čačkalica ne bude suva. 
Dok se kolač peče napravite preliv od sve tri vrste mleka tako što ih pomešate i prokuvate. Ostavite da se prohladi dok se kolač peče. Ispečen kolač prelijte mlakim prelivom. Kolač ostavite da upije mleko i ohladi se oko sat vremena u frižideru. 
Ceo kolač prelijte karamelom, koji ste napravili tako što ste u dublju šerpicu stavili šećer i na ringli otopili da postane karamelizovan, dodajte maslac i kada se sve sjedini sipajte slatku pavlaku, samo pazite da vam ne pokipi. Kada prokuva i lepo se sjedini sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi.
Možete kolač da isečete na kocke i svaku posebno da prelivate karamelom.
Ohladjen kolač poslužite.











Prijatno!







Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.