Kada cedite sok od paradajza u sokovniku ostaće vam fina pulpa koja se iskoristi za finu salatu ili kao dodatak čorbama ili jelu.
POTREBNE NAMIRNICE:
- pulpa od paradajza
- so
- peršun
- beli luk u granulama
PRIPREMA:
Posle cedjenja soka od paradajza u sokovniku ostane vam fina pulpa. Sakupite je u odgovarajuću posudu.
Štapnim mikserom pulpu dodatno usitnite u finu kašu.
Preručite je u lonac i dodajte so po ukusu i ako volite beli luk, u mom slučaju je dodata samo so.
Stavite na uključenu rignglu i pustite da prokuva. Kuvajte još nekih 15 minuta.
Vrelo sipajte u tegle do vrha, zatvorite metalnim poklopcem. Okrenite tegle na poklopce, pokrite i ostavite da se ohlade.
Ohladjene tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu.
Možete da dodate seckan list peršuna, u mom slučaju nisam.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.