Ovo je jako zarazno imati kalup za kuglof. Evo još jednog ali sa jagodama. Neću da ništa da pišem već preporučujem da probate.
POTREBNI SASTOJCI:
- 4 lista kora za pitu
- 3 komada jaja
- 2 kašike tečne vanile
- 1 kesica praška za pecivo
- 0,5 dl maslinovog ulja
- prstohvat soli
- 100 g fruktoze u granulama
- 100 g praha za puding od vanile
- 2 dl jogurta
- 300 g jagoda
- 2 kašike kokosovog brašna
PRIPREMA:
U odgovarajuću posudu izlomiti jaja i dodati so, tečnu vanilu, prašak za pecivo i ulje pa sve ručno žicom umutiti.
Dodati fruktozu i prah za puding, promešati da se sjedini.
Sipati u smesu jogurt i ručno žicom za mućenje sjediniti.
Silikonski kalup za kuglof staviti u pleh od rerne, obložiti jednom korom, ali tako da kora prelazi preko kalupa, a ostale tri zgužvati i ubaciti u kalup.
Sipati deo smese i složiti jagode, u mom slučaju su bile zamrznute, pa opet sve zaliti smesom od jaja i pudinga. Ostaviti malo za odozgo.
Preklopiti preko svega deo kore koji je ostavljen preko kalupa.
Premazati odozgo sa ostatkom fila. Malo nožem probušite koru i podignite smesu da lepo sve legne.
Dok slažete kuglof-pitu zagrejte rernu na 200 C stepeni. Stavite pripremljen kuglof da se peče. Smanjite remperaturu na 170 C stepeni i pecite oko 60 minuta. Ja sam koristila i topli vazduh.
Kuglof - pitu izvadite iz rerne. Stavite veliki tanjir preko kalupa i okrenite kuglof.
Skinite kalup i ostavite pitu da se lepo ohladi.
Posuti kuglof - pitu kokosovim brašnom, isecite i poslužite.
Prijatno!
Baš je sočan kuglof ovako sa voćem
ОдговориИзбриши