Sneško domaćica Facebook

среда, 31. мај 2017.

HLEB OD INTEGRALNOG BRAŠNA















Još jedan od mojih hlebova. Dobra kombinacija četri vrste brašna dala je ukusan hleb, prijatnog ukusa. Ne mrvi se i daje svežinu i posle tri do četri dana. Ovo će te videti ako ne padnete u iskušenje i hleb pojedete već prvog dana.














POTREBNE NAMIRNICE:

- 3 šolje speltinog mekog brašna
- 1 šolja integralnog heljdinog brašna
- 1 šolja integralnog pšeničnog brašna
- 1 šolja integralnog ovsenog brašna
- 2 kašičice sitne morske soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 šolja mleka
- 2 šolje tople vode
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 2+2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice kima















PRIPREMA:

U veću posudu stavite sva brašna i ostale suve sastojke. Promešajte i dodajte mokre sastojke i ručno, varjačom, umešajte u kompaktnu smesu. Prelijte ostatkom maslinovog ulja, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da kisne. Posle nekih pola sata promešajte testo, pokrite i ostavite i dalje da kisne. Ovo ponovite još dva puta. Treći put testo odmah preručite u kalup obložen papirom za pečenje, pospite kimom i ostavite da nadodje. Za to vreme zagrejte rernu na 200 C stepeni. Hleb pecite 50 minuta. Izvadite ga iz rerne i kalupa, odvojite od papira i zamotajte zajedno sa papirom i kuhinjskim ubrusom i ostavite da se ohladi.














Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.