Kvasno testo ili testo sa kvascem je vrlo inspirativno i mogu se napraviti razni slatki i slani specijaliteti. Ovi pužići su izuzetno ukusni i meki a dobri i sutradan kada se ohlade. Možete da koristite celu količinu testa KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU... ili da za njih iskoristite samo 1/5 testa a od ostatka da napravite neko drugo pecivo, kao što sam ja radila.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1/5 od KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU...
Za filovanje:
- 4 kašike džema od jabuke i kruške
- 2 kašičice cimeta u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
Za premazivanje 1/5 od cele mere:
- 1 komad jaja
- 2 kašike otopljenog margarina
- 2 kašike mleka
PRIPREMA:
Priprema testa se radi po receptu za KVASNO TESTO ZA RAZNE VRSTE PECIVA - KIFLICE, TROU... . Od uskislog testa odvojite 1/5 i rukama ga razvucite a zatim na pobrašnjenoj radnoj površini, tapkanjem rukama, napravite pravougaonik debljine 0,5 mm. Namažite džem, ostavljajući na jednom kraju prazno testo. Pospite cimetom i vanilin šećerom. Urolajte u štrudlu i točkićem za sečenje testa ili nožem isecite testo na širinu 2 cm. Svaki pužić prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Namažite ih mešavinom jaja, margarina i mleka i pospite cimetom i vanilin šećerom. Neka se pužići odmaraju dok se zagreje rerna na 200 C stepeni. Stavite ih da se peku oko 20 minuta ili dok ne porumene. Izvadite ih iz rerne, pokrite kuhinjskim ubrusom i ostavite da se prohlade. Poslužite tople. Po želji mogu da se posipaju šećerom u prahu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.