Prošao je dan zaljubljenih, 14. februar ili Sveti Trifun, dan vinogradara. Ja sam odlučila da prvi put ovaj dan obeležim na drugi način. Dok je suprug orezao lozu, simbolično naravno, u kihinji se pekla pica u obliku srca. To je moj skromni doprinos ovom danu. Suprug je bio iznenadjen i zadovoljan kada je smazao istu.
POTREBNE NAMIRNICE:
Za testo:
- 300 g brašna
- pola kvasca ili 1 kesica suvog
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1,5 dl tople vode
Za fil:
- 3 kašike DOMAĆI KEČAP BEZ ŠEĆERA
- 2 pune kašike sitnog sira
- 1 komad jaja
- 100 g suve pečenice
- 100 g kačkavalja
- 8 komada zelenih maslinki bez koštica
- 8 komada mariniranih šampinjona
- 2 šeke bebi spanaća
- po ukusu origano
- po ukusu bosiljak
PRIPREMA:
U dublju posudu stavite brašno, kvasac, šećer i polovinu tople vode. Mutite mikserom, nastavci za testo. Dodajte so i ostatak vode dok ne umutite testo koje se odvaja od posude. Pokrite i ostavite da stoji dok isečete pečenicu i izrendate kačkavalj. Sada testo podelite na pola. Stavite papir za pečenje u pleh od rerne i direktno na papir formirajte od testa 2 srca. U posebnu posudu stavite DOMAĆI KEČAP BEZ ŠEĆERA , sir i jaje i sve dobro sjedinite. Fil nanesite na obe pice podjdnako. Poredjajte pečenicu, na jednu šampinjone a na drugu masline. Pospite bosiljkom. Ugrejte rernu na 200 C stepeni, sa ventilatorom, i stavite pice da se peku. Kada testo počne da dobija tamne ivice podignite pleh bliže gornjem rejaču da bi se pečenica zapekla. Pazite da ne pregori. Izvadite iz rerne i na svaku picu stavite po šaku bebi spanaća i kačkavalja. Pospite origanom i vratite na minut-dva u rernu. Poslužite toplo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.