Volim knedle u svim mogućim varijantama pa sam odlučila da malo eksperimentišem i napravim knedle na drugi način. Koristila sam heljdino integralno brašno i u kombinaciji sa sosom od sira ispalo je odlično. Meni i suprugu je to bila večera.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 komad jaja
- 1 kašika heljdinog integralnog brašna
- 2 kašike belog pšeničnog brašna
- prstohvat praška za pecivo
- prstohvat sitne morske soli
- pola kašike sušenog povrća bez soli
- pola kašičice kurkume u prahu
- pola kašičice belog luka u granulama
- pola kačike seckanog vlašca
- 1,5 l vode
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike masti sa talogom od čvaraka
- 300 g sitnog sira
- 150 dl pavlake za kuvanje
- prstohvat bibera
PRIPREMA:
Izlomiti jaje u odgovarajuću posudu i dodati so, i umutiti ručno viljuškom ili žicom za mućenje.
Dodati obe vrste brašna i začine. Dobro sve izmešati da se dobije homogena smesa koja ne curi.
Zagrejati vodu do vrenja i kašičicom, koju ste prethodno umočili u vrelu vodu, vadite knedle i spuštajte u vruću vodu. Čim knedle isplivaju gotove su.
Pažljivo ih rešetkastom kašikom izvadite i složite u činiju ili na tanjir, pospite maslinovim uljem i ostavite sa strane.
U tiganj stavite mast i otopite na nižoj temperaturi. Dodajte sir i pavlaku za kuvanje i pustite da se sir otopi i prokuva. Posolite i pobiberite. Ubacite već gotove knedle, sačekajte par minuta pa ih okrenite, da pokupe sos i sa druge strane.
Knedle izvadite na tanjir i poslužite dok su još tople.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.