POTREBNE NAMIRNICE:
– 500 gr kora srednje debljine
– 300 gr sira
– 1 šolja vode /mera 250 ml/
– 1/2 šolje ulja
– soli po potrebi
PRIPREMA:
U dubljoj posudi pomešati vodu, ulje i so /paziti na količinu soli jer sir je možda slan/. Uzeti odgovarajuću tepsiju ili šerpu srednje dubine i podmazati je uljem. Na dno staviti 2 kore, koje ste poprskali mešavinom vode i ulja, ali ih ukrstite i ostavite krajeve da vise preko posude. Odvojiti i 2 kore za odozgo a ostatak kora zgužvati, umakati u smesu od vode i ulja i slagati u šerpu /polovinu kora/. Sada naneti izmrvljen sir i opet slagati ostatak zgužvanih kora umočenih u smesu od vode i ulja. Odozgo staviti preostale 2 kore takodje poprskane ovom smesom, preklopiti prema unutra kore koje vise preko šerpe i zaliti ostatkom smese od vode i ulja. Za to vreme zagrejati rernu na 250″C i staviti burek da se peče dok ne porumeni. Burek kada je pečen izvadite iz rerne, prevrnite na odgovarajuću tacnu ili tanjir, iseći na parčad i služiti vruć.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.