Sneško domaćica Facebook

петак, 1. јул 2016.

BROKOLI SA SENFOM I NEUTRALNOM PAVLAKOM

















Jelo koje u sebi sadrži sve što je potrebno za jedan kompletni obrok i gde je umesto jaja upotrebljen susam da poveže povrće je više nego ukusno i zdravo.



POTREBNE NAMIRNICE:

- 600 g brokoli (može i zamrznut)
- 300 g karfiola          "
- 300 g šargarepe       "
- 2 kašike začina od sušenog povrća bez soli
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 veza peršunovog lista
- 250 ml neutralne pavlake
- 1 kašika kurkume u prahu
- 1 kašičica lovora u prahu
- 2 kašike senfa
- 1 šolja mlevenog susama
- po ukusu sitne morske soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- po potrebi mleko

























PRIPREMA:


Brokoli i karfiol ako su sveži operite, blanširajte u vreloj vodi, ohladite hladnom vodom, ocedite i odvojite na male cvetove. Šargarepu očistite, isecite na kolutiće i takodje blanširajte u vreloj vodi, ohladite u hladnoj i ocedite. U mom slučaju je povrće bilo zamrznuto pa sam ovaj korak preskočila. 

Pomešajte svo povrće, posolite, začinite začinom od sušenog povrća bez soli, belim lukom u granulama i seckanim peršunom, u mom slučaju je peršun bio zamrznut. Sve dobro promešajte i sipajte u vatrostalnu činiju gde ste na dno stavili maslinovo ulje.

Posebno u činiju stavite mleveni susam, neutralnu pavlaku, kurkumu u prahu, lovor u prahu, so, i sve dobro sjedinite da dobijete neku vrstu gustog testa. Dodajte senf, promešajte i mlekom smesu razredite da bude gušća nego za palačinke. Umesto mleka možete da upotrebite jogurt ili kefir. Prelite povrće da ogrezne i stavite u rernu na 200 C stepeni da se peče. Pošto je povrće već tretirano neće mu trebati mnogo da bude pečeno. 

Kada porumeni odozgo i povrće omekša izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.

Servirajte kao glavno jelo dok je još toplo uz salatu po želji.



Za povezivanje povrća sam koristila umesto jaja mleveni susam, jer susam prilikom zagrevanja se zgruša tako da jelo izgleda kao da ste stavili jaja.











Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.