Oblande sam jela kod moje drugarice Tanje. Naravno da sam odmah tražila recept i tako su i oblande dobile ime po njoj.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 18 kašika mleka
- 250 g margarina
- 400 g šećera
- 4 komada jaja
- 300 g plazma keksa
- 100 g mlevenih oraha (može i bez ili kokos)
- 1 pakovanje većih oblandi
PRIPREMA:
Staviti u odgovarajuću posudu mleko i šećer i kuvati da se šećer otopi, dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi, negde oko 15 minuta.
Posebno umutiti belanca, sa trunom soli, u čvrstu penu, postepeno dodavati žumanca i mutiti lagano.
U vrelo mleko postepeno dodavati smesu od jaja i svo vreme mutiti mikserom najmanjom brzinom. Kada se smesa zgusne dodati mlevenu plazmu i orahe.
Dobro sjediniti i filovati kore oblande sa strane na kojoj su veće kockice.
Poslednju koru oblande okrenuti da sitne kockice budu odozgo i ne filovati je.
Ostaviti da se oblanda stegne i seći na štangle.
Savet: možete da nafilujete i poslednju koru i da je pospete orasima. Umesto oraha može da se stavi kokos. U ovom slučaju nije dodato ništa drugo osim plazma keksa.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.