Sneško domaćica Facebook

среда, 11. мај 2016.

KEKS TORTA SA JAGODAMA I BANANAMA










Recept učestvuje u igrici Ajme koliko nas je  sa temom jagode.

Stigle su i prve jagode pa tako i poslastice sa ovim voćem Kombinacije koje najviše volim u kolačima su šlag, jagode i banane. Tako je i ova torta nastala iz ljubavi prema ove tri namirnice.











POTREBNI SASTOJCI:


- 60 komada keksa Petit ber ili nekog sličnog
- 16 + 1komada piškota
- 750 ml kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 2+2 kesice vanilin šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 300 g svežih jagoda
- 3 banane
- 2+2 kesice šlag krema od slatke pavlake
- mleko ili mineralna voda (po uputstvu sa kesice)
- ekstrat od jagode
- 300 g crne čokolade
- 125 g margarina
- 4 kašike mleka (ako je potrebno dodajte još mleka)
- sok od 2 pomorandže
- 2 kašike kokosovog brašna
- 50 g bele čokolade
- 2 jagode i 1 piškota za ukrašavanje

















PRIPREMA:


Kiselu pavlaku sjedinite ručno, žicom za mućenje, sa šećerom u prahu.

2 kesice šlag krema i 2 kesice vanilin šećera umutite sa mlekom po uputstvu sa kesice i sjedinite sa prethodno umućenom kiselom pavlakom.

Krem podelite na dva dela tako da u 1/3 krema dodate mlevene orahe. 

U 2/3 krema dodajte jagode iseckane na kockice i banane na kolutiće. U krem sa jagodama dodajte i ekstrat od jagode oko desetak kapi da pojačate boju i ukus krema.

Crnu čokoladu zagrevajte sa margarinom i 4 kašike mleka i kada se sjedini držite je na toplom da se ne bi stegla. Ako je potrebno dodajte još mleka jer čokolada treba da bude kao glazura tečna.

Ocedite pomorandže i sok upotrebite da kvasite keks.

Druge 2 kesice šlag krema umutite sa 2 kesice vanilin šećera i mlekom po uputstvu sa kesice. 

Kada ste sve pripremili možete da krenete sa filovanjem torte.

U kalup ili pravougaonu vatrostalnu činiju na dno stavite 2 kašike kokosa pa poredjajte 15 komada keksa Petit ber pokvašen sokom od pomorandže. Prelijte keks otopljenom čokoladom i složite još jedan red keksa koji takodje prelite čokoladom.

Sada nanesite krem sa mlevenim orasima. Opet stavite red keksa Petit ber potopljen u sok od pomorandže.

Preko keksa stavite polovinu krema sa jagodama i bananama i u krem utisnite 16 komada piškota sa razmakom. Nanesite ostatak krema sa jagodama.

Preko krema stavite opet red keksa Petit ber potopljen u sok od pomorandže i premažite slojem otopljene čokolade.

Kada se čokolada malo stegla nanesite beli šlag krem.

Preko šlaga uz pomoć kašike prelivajte u redovima crnu čokoladu. Na krupno rende narendajte belu čokoladu i ukrsite sa 2 jagode i piškotom presečenom na pola. 

Tortu ostavite u frižider da se dobro ohladi. Najbolje da tortu pravite dan ranije.

Secite tortu na kocke ili parčiće po želji i poslužite.








Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.