POTREBNI SASTOJCI:
- 500 g kora za pitu
- 300 g praziluka
- 2 glavice crnog luka
- 100 g sojinih ljuspica
- morska so po ukusu
- biber po ukusu
- 1 dl maslinovog ulja
- 3 dl mineralne vode
- 1 kašika gustina
- 1 prašak za pecivo
- susam
PRIPREMA:
Sojine ljuspice potopiti u vreloj vodi da ogreznu i ostaviti da upiju vodu i omekšaju, nekih desetak minuta. Ako nisu pokupile svu vodu ocediti ih.
Prazi luk očistiti, oprati i iseći na kolutiće. Crni luk očistiti i iseći na kockice. Luk staviti u tiganj sa 1 kašikom maslinovo ulja i propržiti. Začiniti morskom solju i biberom po ukusu. Dodati sojine ljuspice i kratko propržiti sve zajedno da se povežu ukusi.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje i prvo staviti 2 kore. Rasporediti nekoliko kašika fila pa opet stavite 2 kore i tako redjajte dok ne utrošite sav materijal.
Složenu pitu isecite na kocke. Napravite preliv od mineralne vode, maslinovog ulja, praška za pecivo i gustina i prelite pitu. Ostavite da upije tečnost. Pospite odozgo susam i stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče.
Kada pita lepo porumeni smanjite temperaturu na 150 C stpeni i ostavite još malo da se dopeče. Gotovu pitu izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se prohladi. Seći kocke po već isečenim rezovima i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.