Palačinke, koje svi obožavamo ali na malo drugačiji način. Filovane orasima i zapečene u mleku sigurno će vam se dopasti.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 6 do 8 palačinki
Za fil:
16 kašika mlevenih oraha (po 2
kašike za svaku palačinku)
16 kašika šećera (po 2 kašike za svaku palačinku)
2 kesice vanilin šećera
8 kašika suvog groždja (po 1 kašiku za svaku palačinku)
1 kesica mlevenog morskog oraščića ili 1 ceo oraščić /bolje ako imate u komadu pa ga sami izrendate jer je jači ukus/
oko 3 šolje mleka
16 kašika šećera (po 2 kašike za svaku palačinku)
2 kesice vanilin šećera
8 kašika suvog groždja (po 1 kašiku za svaku palačinku)
1 kesica mlevenog morskog oraščića ili 1 ceo oraščić /bolje ako imate u komadu pa ga sami izrendate jer je jači ukus/
oko 3 šolje mleka
PRIPREMA:
Pomešajte sve suve sastojke za fil ili posebno posipati svaku palačinku, u mom slučaju je bilo posebno ali je mnogo zgodnije kada se svi sastojci pomešaju.
Sipajte na svaku palačinku preko cele palačinke po 2-3 kašike
fila.
Urolajte ih i isecite na 4-5 manjih komada.
Pažljivo ih slažite u
nauljenu vatrostalnu činiju, da se ne bi razmotale, i to uspravno,
kao ružice jednu do druge.
Kada upotrebite sav materijal prelijte palačinke
mlekom, u koje ste dodali morski oraščić, da ogreznu i stavite u
zagrejanu rernu na 200″C da se peku.
Kada porumene i upiju mleko izvadite
ih iz rerne, pokrite i ostavite da se prohlade.
Secite na parčiće kao tortu. Možete da ih služite tople ili hladne uz topljenu
čokoladu ili šlag.
Savet: Palačinke napravite po vašem receptu ili pogledajte ovde.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.