Ova musaka
je meni laka za pravljenje, pogotovo što već očišćen i obaren prokelj ostavim
u zamrzivač pa kada poželimo musaku od prokelja samo izvadim iz zamrzivača,
napravim fil i čas posla je gotova musaka.
POTREBNE NAMIRNICE:
– 600 g prokelja
– 1 glavica crnog luka
– 300 g junećeg mlevenog mesa
– 4 komada jaja
– oko 5 dl mleka
– suvi biljni začin
– biber
– pola veze lista peršuna i mirodjije
– 3 kašike maslinovog ulja
– 1 glavica crnog luka
– 300 g junećeg mlevenog mesa
– 4 komada jaja
– oko 5 dl mleka
– suvi biljni začin
– biber
– pola veze lista peršuna i mirodjije
– 3 kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
Prokelj ako
je svež treba mu očistiti drškice, oprati ga i obariti u slanoj vodi. Ako je
već obradjen i zamrznut onda ga samo izvadim i stavim u vrelu vodu da se otopi,
zatim ga ocedim i ostavim sa strane.
Zatim stavim iseckan crni luk da se
proprži.
U luk dodam
mleveno meso i upržim zajedno da meso promeni boju.
Dodam suvi biljni začin, list
peršuna i biber.
Posebno umutim jaja i mleko u koje dodam seckanu mirodjiju,
ako je sveža a može i iz zamrzivača.
Sada
podmažem maslinovim uljem vatrostalnu činiju, stavim pola količine prokelja,
zatim sav fil od mesa i preko ostatak prokelja.
Sve to zalijem već
pripremljenim prelivom od jaja, mleka i začina i stavim u zagrejanu rernu na
200″C da se peče.
Kada porumeni, musaka je gotova i tu ne treba mnogo pečenja
jer su svi sastojci već polu spremljeni.
Pečenu musaku izvaditi iz rerne i
služiti toplo kao glavno jelo uz sezonsku salatu ili pavlaku.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.