Sneško domaćica Facebook

понедељак, 1. фебруар 2016.

ŠPIKOVANA SVINJSKA PEČENICA














Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je
 




POTREBNE NAMIRNICE:


-          5 kg svinjske pečenice u komadu
-          10 komada suvih šljiva bez koštica
-          100 g suve slanine sečene na kockice
-          100 g dimljenog kačkavalja sečenog na kockice
-          100 g masti
-          1 kašiku sitne morske soli












PRIPREMA:


 Pripremite sve potrebne namirnice.

Pečenicu izbušite na veći broj mesta. U rupe u mesu ubacite slaninu, suve šljive i dimljeni kačkavalj. Meso utrljajte solju i namažite mašću, sipajte malo vode u pekač  pa stavite pečenicu. Poklopite i stavite u rernu zagrejanu na 200C stepeni da se peče.

Za pečenje je potrebno nekoliko sati. Povremeno pečenicu prelijte sokom koji se ispušta prilikom pečenja.

Da li je meso pečeno proverite probadanjem pečenice pa ako ne izlazi vodica iz mesa onda je gotovo.

Pečenicu izvadite iz rerne i ostavite da se prohladi.

Iseći meso na šnite i ujedno odvojite i kost.

Poslužite kao glavno jelo, uz priloge po želji, toplo ili hladno u zavisnosti od toga kako volite.










Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.