POTREBNE NAMIRNICE:
- 3 šake rukole
- 1 krastavac
- 1 veza mladog luka (bez pera)
- 4 paradajza
- 4 kuvana jaja
- 7-8 maslinki bez koštica
- 100 g sira Prezident Somborska
- po ukusu morska so
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
PRIPREMA:
Na dno duboke staklene činije staviti rukolu i posuti je sa
malo limunovog soka i morskom solju.
Sada staviti krastavac isečen na pola pa na polu-kolutove i
takodje staviti trun morske soli.
Mladi luk iseći na kolutiće i dodati preko krastavca.
Dodati i paradajz isečen na tanke kriške.
Preko dodati kuvana jaja isečena na četvrtine, masline i
kockice sira.
Preko sve malo posoliti morskom solju, staviti listove
peršuna i posuti sokom od limuna i maslinovim uljem.
Salatu ne mešati već samo slagati u činiju u redovima.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.