POTREBNE NAMIRNICE:
- 400 g fusila trikolore
- 1 konzerva tunjevine u salamuri
- 200 g šampinjona
- 200 g prazi luka
- 200 g sveže paprike
- 1 glavica crnog luka
- 10 suvih čeri paradajza
- 100 ml kečapa
- 2 + 2 kašike OLITALIJA maslinovog ulja
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice djumbira u prahu
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašika suvog biljnog začina bez soli
- po ukusu morska so
- malo svežeg lista peršuna
PRIPREMA:
Prvo u dosta slane vode skuvati fusile po uputstvu sa kese. Ocediti ih, preliti sa 2 kašike OLITALIJA maslinovog ulja i ostaviti sa strane.
Sada u dublji tiganj izdrobiti rukama šampinjone, iseckati prazi luk na kolutiće, papriku iseći na trake, dodati začine i 2 kašike OLITALIJA maslinovog ulja i sve dinstati da omekša. U mom slučaju prazi luk i paprika su bili zamrznuti i već iseckani. Dodati iseckan crni luk i konzervu tunjevine i sve promešati i dodati kečap i sušen čeri paradajz. Ako je potrebno dosoliti. Naliti šoljom vode i pustiti da se sokovi i ukusi povežu.
U odgovarajući tanjir staviti 2 kašike fusila i preliti sosom od tunjevine i povrća, posuti usitnjenim peršunom i poslužiti toplo kao glavno jelo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.