Sneško domaćica Facebook

петак, 6. новембар 2015.

TIKVICE POHOVANE BEZ JAJA












POTREBNE NAMIRNICE:


 - 1 komad srednje tikvice
- nekoliko kašika brašna
-  1 kaščica kurkume
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica morske soli
- 500 ml  Olitalija maslinovog ulja i malo suncokretovog ulja












PRIPREMA:


Tikvicu očistite spolja i ako ima seme u sredini očistite i seme ali ako je tikvica mladja netreba je čistiti samo operite i narežite na krupnije kocke i posolite. Kada tikvice puste vodu dodajte brašno nekoliko kašika, jer netreba puno brašna tek toliko da svaka tikvica bude uvaljana i promešajte. 
U dubok tiganja stavite mešavinu Olitalija maslinovog ulja i malo suncokretovog ulja, kurkumu i beli luk u granulama i stavite da se greje. 
Kada se ulje zagreje, pazite da ne pregori zbog začina, ubacite deo tikvica i pustite da se prže. Povremeno promešajte i kada omekšaju i lepo porumene izvadite ih na papirni ubrus da se pokupi višak masnoće. Ovo ponavljajte sve dok imate tikvice i svaki put dodajte i začine i Olitalija maslinovo ulje, jer tikvice tokom prženja pokupe i ulje i začine.
Gotove tikvice servirajte tople kao glavno jelo. 
U mom slučaju tikvice su servirane zajedno sa parčetom domaćeg sira, recept je ovde DOMAĆI SIR, koji sama pravim, posuto mirodjijom.









Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.