POTREBNE NAMIRNICE:
- 100 g praziluka
- 200 g šargarepe
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašika sušenog začina od povrća bez soli
- 1 kašičica kurkume
- po ukusu biber
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 300 g šampinjona
- 4 šoljice pirinča
- 4-5- kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica morske soli
- 100 g kačkavalja
- malo peršunovog lista
PRIPREMA:
Iseckati crni luk sitno, praziluk i šargarepu na kolutiće, dodati maslinovo ulje i u dubljem tiganju ili odgovarajućoj šerpi prodinstati. Dodati začine i zajedno još malo prodinstati. Dodati šampinjone iseckane na listiće i takodje prodinstati. Ubaciti pirinač, promešati i naliti vodom da prelije sve sastojke. Ostaviti da prokuva voda i kuvati još nekih 10 minuta. Poklopiti, isključiti ringlu i ostaviti posudu na ringli.
Pirinač će pokupiti višak vode a neće se prekuvati. Dodati kačkavalj rendani, promešati i posuti peršunovim listom.
Servirati toplo kao glavno jelo i prilog uz meso. U mom slučaju je servirano samo i u kombinaciji sa pohovanom piletinom.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.